SO-serien Religion är en bred berättelse om allt från ursprungsfolkens tro till dagens. Den handlar om religioner och livsåskådningar och deras betydelse för människor förr och nu. De fem världsreligionerna behandlas ingående liksom även andra livsåskådningar och tolkningar av livet och tillvaron. Såväl olika livsåskådningars som etikens betydelse för vår identitet har getts stort utrymme.
Observera att det finns en uppdaterad version av serien; 2019 utkom en ny fjärde upplaga av SO-Serien.
Komponenter av SO-Serien Religion upplaga 3 SOS Religion Ämnesboken är en sammanslagning av de tre årskursböckerna.
Årskursböcker: - SO-S Religion 7 har tyngdpunkten på att presentera ämnet och religioner och etik i forntida kulturer och traditionella religioner. - SO-S Religion 8 fokuserar uteslutande på judendom, kristendom och islam och i ett inledande kapitel jämförs de tre utifrån deras gemensamma bakgrund. - SO-S Religion 9 inleds med hinduism och buddhism. Men större delen av boken ägnas åt andra livsåskådningar, filosofier och vetenskap. Alla årskursböcker har kapitel om etik. Där ges eleverna möjlighet att diskutera och reflektera kring situationer utifrån olika etiska ställningstaganden.
En lärarhandledning finns till varje ämne. Genom övningarna i lärarhandledningarna får eleverna öva de ämnesspecifika förmågorna.
MAXI-boken utgår från Ämnesboken, men det finns fler kapitel, och i de ursprungliga kapitlen har delvis nytt stoff lagts till.