Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2008 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2007-11-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Dimensioner
235 x 140 x 19 mm
Vikt
420 g
SAB
Qca
ISBN
9789151849584

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2008

Inbunden,  Svenska, 2007-11-01

Slutsåld

Nu utkommer den 48:e årsboken från Gastronomiska Akademien. En ny utgåva i Sveriges ledande kulinariska bokserie med böcker fyllda av lärda, roliga och inspirerande texter och kåserier om mat. Den lärde i Lund, Jan-Öjvind Swahn, är som vanligt beläst och kulturell redaktör och författare.

I årets kalender medverkar samtliga akademiens 17 ledamöter.
Magdalena Ribbing samtalar med vår matkulturengagerade Konung om hans stora gastronomiska intresse. Jan-Öjvind skriver i medryckande om vattnet i vår kultur, och Richard Juhlin skriver om god champagne.
Hans Alfredson berättar underhållande om den annorlunda ”GA-metoden” för bantning. Stephan Rössner skriver om alla de små matmässiga ovanor som sammantaget så småningom resulterar i övervikt. Magdalena Ribbing skriver ett livfullt reportage från årets statusfyllda ”SM i matlagning” som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.
Vid sin sida har Jan-Öjvind en namnkunnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Magdalena Ribbing, Lars O. Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan-Öjvind Swahn