Smak av Halland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Holmström, Stefan (medf.), Åkerström, Lasse (fotograf), Ehrs, Bruno (fotograf)
Illustrationer
foto
Dimensioner
275 x 240 x 14 mm
Vikt
560 g
Antal komponenter
Bok + CD
SAB
Qcaa
ISBN
9789153426363

Smak av Halland

Inbunden,  Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Halland har utvecklats från att ha varit det landskap som hade den procentuellt högsta utvandringen till USA, fattigt och med ont om mat, till att idag förknippas med mat, hälsa och välbefinnande.

Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar. Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.

Halland har en historia där Sverige, Danmark och Norge stridit i århundranden om vilken flagga som ska vaja i landskapet. Halland har varit svenskt sedan mitten på 1600-talet, men ändå har det varit danskt längre än det varit svenskt.

I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland - vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?

Bruno Ehrs har fångat Halland i vackra bilder. Tomas Tengby beskriver det i ord och Lasse Åkerström har fotograferat de läckra matbilderna. Och eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!

Exempel på maträtter ur boken:
Potatisplättar
Ädelostkryddad potatisgratäng
Oxfilé i snöre
Ugglarpssallad med pepparrotsdressing
Hel anjovis och spenatfylld Hallandslax
Jordgubbs och rabarberkompott

Ca 60 färgbilder, ca 50 recept.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Halland har utvecklats från att ha varit det landskap som hade den procentuellt högsta utvandringen till USA, fattigt och med ont om mat, till att idag förknippas med mat, hälsa och välbefinnande.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland - vad sägs om ett recept på ett tångbad?
Bruno Ehrs har fångat Halland i vackra bilder, Tomas Tengby beskriver det i ord och Lasse Åkerström har fotograferat de läckra matbilderna.